Kurz Divoké jedlé rastliny na jeseň
prechádzka a praktická ukážka rastlín priamo v prírode
+ ochutnávka žaluďového domáceho kváskového chlebíka
Chcete sa dozvedieť, čo všetko je v prírode jedlé?
Láka vás spoznať svet rastlín vôkol Vás?
Poďte sa spolu s nami “napásť” na lúku! 🙂 Ochutnáme spolu divoké jedlé rastliny a plody jesene.
NA KURZE SA DOZVIETE:
- čo všetko sa dá v prírode zjesť na jeseň
-
kedy najlepšie zbierať šípky a ako ich jesť na surovo
-
ako najlepšie posilniť imunitu na jeseň a zimu
- ako spracovať šípky, aby v nich bolo čo najviac vitamínu C
- ako spracovať a jesť žalude, bukvice, gaštany, javornice, bukvice, plody líp, borovíc, smrekov, klokoču a ďalších jedlých orieškov
- kaliny, hlošiny, hlohyne, lohyne, drienky, jarabiny, mukyne, brekyne, dráče a mnohé ďalšie. Sú to pre Vás neznáme slová? Prezradím Vám – sú to naše pôvodné druhy jedlých stromov a kríkov, ktoré majú jedlé a chutné plody. Na kurze si ukážeme a ochutnáme viaceré z nich, a povieme si, ktoré sú jedlé na surovo, ktoré treba variť, ako ich konzumovať atď.
- ako spraviť kváskový žaludový chlebík
- ako spraviť kávu z koreňov púpavy, či žaludov
- ktoré „buriny“ na jeseň sú najchutnejšie
- na kurze si ukážeme aj niektoré jedovaté plody či iné rastliny, ktoré hoci sú jedovaté, majú aj mnohé liečivé účinky
-
ktoré divoké korene a hľuzy zbieram najradšej na liečivé účely, a čo sa dá s nimi spraviť
-
ktoré byliny majú chutné semená a ktoré sa oplatí zbierať ako aromatické korenie
-
ako spraviť liečivé tinktúry z jedlých plodov, koreňov či iných častí rastlín
-
ktoré stromy majú chutné jedlé puky cez zimu
- ako sa najlepšie naučiť spoznávať rastliny
- na každom kurze bežne ukazujem 50 a viac rastlín, takže sa určite každý niečo nové dozvie
Bude to “prechádzka” a ukážka rastlín priamo v prírode, ktoré každý bude môcť rovno aj ochutnať. Píšem “prechádzka” v zátvorke, pretože väčšinou za 6 hodinový kurz sa nám nepodarí prejsť viac ako 1-2 km, keďže na každom kroku niečo rastie.
Hlavnou výhodou kurzov v teréne je to, že každú rastlinku môžete vnímať všetkými zmyslami.
-
-
- dotknúť sa jej,
- pozrieť z každej strany,
- ovoňať,
- ochutnať,
- vidieť ju rásť v jej prirodzenom prostredí, možno aj pri niečom jedovatom, čo cez online kurz ťažko uvidieť.
-
Ako jeden z prvých Odvtedy už 11. rok robím o divokých jedlých rastlinách pravidelné prednášky, kurzy a workshopy. Cez moje kurzy prešli už tisícky ľudí, ktorí sa so mnou priamo v prírode naučili zapájať bežné divoké rastliny do svojej stravy, obohatili svoj jedálniček a zlepšili svoje zdravie. Divoké jedlé rastliny vnímam ako úžasné spestrenie stravy, doplnenie všetkých živín, vitamínov a minerálov. Poznáte nás aj z médií Už od
roku 2013 Hlboké odborné znalosti a objavené poslanie Stovky kurzov a tisíce ľudísom na Slovensko v roku 2013 priniesol kurzy o divokých jedlých rastlinách.
• MIESTO KONANIA KURZU
Presné miesto kurzu Vám bude zaslané po zaplatení zálohy.
• CENA
Cena kurzu je 44 eur + dobrovoľný príspevok pre lektora.
Vy sami sa môžete rozhodnúť, koľko chcete darovať lektorovi na mieste kurzu.
• PRIHLÁSENIE SA NA KURZ
Keď máte záujem o kurz, treba vyplniť prihlasovací formulár nižšie a zaplatiť 44 eur*/osobu (deti do 15 r. sú zdarma).
• ORGANIZÁTOR
Organizátorom kurzu je o.z. Leonurus (Leonurus je vedecký názov nádhernej bylinky, ktorá sa po slovensky volá srdcovník).
• OTÁZKY
info@divoke.sk, 0950 455 769
Ing. Bartek Dobrodej Krzewiński Najväčší odborník na svet divokých jedlých rastlín na Slovensku. Už 10 rokov pravidelne robí kurzy, prednášky, workshopy o divokých jedlých rastlinách po celom Slovensku. Cez jeho kurzy prešli už tisícky ľudí, ktorí sa naučili spoznávať priamo v prírode divoké rastliny, ich chute, poznávacie znaky, naučili sa rozlišovať, ktoré rastliny sú jedovaté a ktoré jedlé. BARTEK DOBRODEJ KRZEWIŃSKI na svojich kurzoch, prednáškach a workshopoch o DIVOKÝCH JEDLÝCH RASTLINÁCH veľmi charizmaticky, prakticky a pútavo prepája všetkých účastníkov s divokou jedlou prírodou, prináša svoje skutočné zážitky, vtipné príhody, cenné skúsenosti a vhľady.